fbpx
За нас това е повече от работа!
За нас това е повече от работа!

Нашето желание е да споделяме опита си, натрупан с години работа, като смятаме, че той ще е полезен за Вас. Насочеността ни е към предприемачите, които имат желание да развиват бизнес или към работещи вече фирми. Желанието ни е всяка статия да е полезна на четящият я, да бъде подкрепена с примери и да не сме един от многото сайтове предлагащи чисто професионална информация само за специалистите в областта. При писането на всяка статия ще се стремим да изключим цитиране на членове от законите, освен ако не смятаме, че е абсолютно наложително. Стремим се текста да е достъпен, така че да не е необходимо да си счетоводител или данъчен експерт, за да го разбереш. Целта ни е по възможност всеки да намери неговият случай в казусите, които сме разгледали и да се ориентира какво е най-добре за него.

„Шансът винаги е в полза на подготвения ум.“ – Луи Пастьор

BREXIT и новите изисквания към търгуващите с Великобритания

След  напускането на Европейския Съюз от Великобритения ще настъпят съществени променни касаещи и онлайн тъговците. Тук ще се опитаме да класифицираме промените в зависимост от групата търговци, които засяга /търговци извършващи: дистанционни продажби, dropshipping, продаващи през Amazon и продаващи през fulfilment center/, за да внесем яснота стред тях за бъдещата им дейност.

Дистанциони продажби Румъния

Често задавани въпроси

Кога следва да се регистрирам по ДДС за дистанционни продажби в Румъния?

Подлежите на регистрация по ДДС в Румъния ако имате фирма регистрирана по ДДС в България и продавате стоки на физически лица (данъчно незадължени лица) в Румъния (B2C) , стоката тръгва от България и транспорта е за ваша сметка. При достигане на определения от законодателството на Румъния оборот за дистанционни продажби вие подлежите на задъжителна регистрация по ДДС там.

Изисквания към електронните магазини при получаване на плащания с дебитни и кредитни карти

Най-накрая беше поставено важно начало, касаещо промените в законодателството относно отчитането на продажбите на електроните магазини. Дали са достатъчни тези промени, според мен по-скоро не. Все още в държавната адмнинистрация цари едно неразбиране на плащанията с карти и че в крайна сметка това си е плащане по банков път и като такова то няма как да се скрие. Поради това това според мен изискванията за неиздаване на касов бон при плащане с карта са излишно усложнени и в голяма част неизпълними ако онлайн търговеца продава и в България. За да съм максимално полезен ще се опитам да разгледам всички аспекти на промяната.

Свържете се за повече информация с нас

VATEVR
+359 888 40 65 78

Част от нашите Референции

Инглиш Академи ООД работи вече 2 години с СКК Делта Консулт ООД. Високо оценяваме професионализма на предлаганите счетоводни, финансови и консултантски услуги. Още от самото начало бяхме впечатлени от професионализма на мениджърите и служителите на фирмата.
Калина Георгиева
Инглиш Академи ООД
С настоящата референция искаме да дадем своята отлична оценка за работата и изключителния професионализъм на "СКК Делта Консулт" ООД. Ние сме клиенти на счетоводна къща "СКК Делта Консулт" ООД от 2008 година. Освен качествени услуги от екипа получаваме внимателно отношение, добра съвместна работа и многовариантни решения на нашите проблеми.
Пламен Цонев
"ОРТ - Варна" ЕООД
В лицето на Делта Консулт имаме доверен съветник в областта на счетоводството, финансите и търговското право.
Радко Новаков
Смарт Софт ООД
Дългогодишната ни съвместна работа, професионализмът и ползотворното ни сътрудничество ми дават основание да препоръчам "Делта Консулт" като надежден партньор на фирми които имат нужда от професионални счетоводни услуги.
Явор Деков
Уеб Мейтрикс ЕООД
Оценката ни за професионализма на "СКК ДЕЛТА КОНСУЛТ" ООД е висока, счетоводното обслужване, което те извършват за фирмата ни е компетентно и експедитивно. Препоръчваме тази счетоводна къща, като надежден и сигурен партньор!
Лилян Димитров
ЛИЛ-12 ЕООД