fbpx

Продажба на стоки чрез Amazon

Продажба на стоки чрез Amazon. Стоките, които ще се продават са складирaни в друга държава членка (в склад на Amazon).В този случай транспорта на стоките ще започва от съответната държава, където стоките са складирани и това съответно ще породи задължение за търговеца да се регистрира по ДДС в конкретната държава преди извършване на първата му продажба. В много случаи това е свързано и с последваща регистрация по ДДС в други държави във връзка с извършваните към тях Дистанционни вътреобщностни продажби на стоки.

Пример

Вие продавате стоките си на частни физически лица чрез amazon.de и изпращате стоките си в склад на Amazon в Германия. В този случай Вие трябва да се регистрирате по ДДС на територията на Германия, където е позициониран склада, от където „тръгват“ Вашите стоки, преди първата осъществена от Вас продажба. За Вас възниква задължението да начислявате и внасяте ДДС в Германия. При достигане на прага за регистрация по ДДС в други държави членки, Вие сте задължени да се регистрирате по ДДС в съответната държава за реализираните от Вас Дистанционни вътреобщностни продажби на стоки

Ако изберете да използвате PAN-EUROPEAN FBA за Вас възниква задължението да се регистрирате по ДДС в 7 държави от ЕС, където Amazon ще позиционира вашите стоки, за да са по-близо до потребителите.

Свържете се за повече информация с нас

VATEVR
+359 888 40 65 78

Част от нашите Референции

Инглиш Академи ООД работи вече 2 години с СКК Делта Консулт ООД. Високо оценяваме професионализма на предлаганите счетоводни, финансови и консултантски услуги. Още от самото начало бяхме впечатлени от професионализма на мениджърите и служителите на фирмата.
Калина Георгиева
Инглиш Академи ООД
С настоящата референция искаме да дадем своята отлична оценка за работата и изключителния професионализъм на "СКК Делта Консулт" ООД. Ние сме клиенти на счетоводна къща "СКК Делта Консулт" ООД от 2008 година. Освен качествени услуги от екипа получаваме внимателно отношение, добра съвместна работа и многовариантни решения на нашите проблеми.
Пламен Цонев
"ОРТ - Варна" ЕООД
В лицето на Делта Консулт имаме доверен съветник в областта на счетоводството, финансите и търговското право.
Радко Новаков
Смарт Софт ООД
Дългогодишната ни съвместна работа, професионализмът и ползотворното ни сътрудничество ми дават основание да препоръчам "Делта Консулт" като надежден партньор на фирми които имат нужда от професионални счетоводни услуги.
Явор Деков
Уеб Мейтрикс ЕООД
Оценката ни за професионализма на "СКК ДЕЛТА КОНСУЛТ" ООД е висока, счетоводното обслужване, което те извършват за фирмата ни е компетентно и експедитивно. Препоръчваме тази счетоводна къща, като надежден и сигурен партньор!
Лилян Димитров
ЛИЛ-12 ЕООД