fbpx

Дропшипинг

Дропшипинг (Dropshipping B2C) – това са доставки, при които търговецът на дребно продава стока, която не е налична при него и при закупуване от негов клиент тя се доставя директно от производителя или търговеца на едро до крайният клиент. За целите на ДДС формално стоката става собственост на търговеца (дропшипъра) преди да достигне до крайният му клиент. Това поражда задължения по ДДС в различни държави членки за търговците особено ако транспорта на стоките започва от друга държава членка, различна от държавата, в която е регистриран дропшипъра.

 
Пример

Вие предлагате стоки на производител или търговец на едро от Гърция и Вашите клиенти са частни физически лица от различни държави, които получават стоките директно от производителя, който се намира на територията на Гърция. В този случай Вие сте задължени да се регистрирате по ДДС в държавата, от която стоките „тръгват“ към крайният клиент (в случаят Гърция) и съответно да внасяте ДДС в Гърция. Според обема на извършените от Вас продажби в другите държави членки това може да доведе и до задължението Ви да се регистрирате по ДДС на основание на извършените от Вас Дистанционни вътреобщностни продажби на стоки в други държави.

Свържете се за повече информация с нас

VATEVR
+359 888 40 65 78

Част от нашите Референции

Инглиш Академи ООД работи вече 2 години с СКК Делта Консулт ООД. Високо оценяваме професионализма на предлаганите счетоводни, финансови и консултантски услуги. Още от самото начало бяхме впечатлени от професионализма на мениджърите и служителите на фирмата.
Калина Георгиева
Инглиш Академи ООД
С настоящата референция искаме да дадем своята отлична оценка за работата и изключителния професионализъм на "СКК Делта Консулт" ООД. Ние сме клиенти на счетоводна къща "СКК Делта Консулт" ООД от 2008 година. Освен качествени услуги от екипа получаваме внимателно отношение, добра съвместна работа и многовариантни решения на нашите проблеми.
Пламен Цонев
"ОРТ - Варна" ЕООД
В лицето на Делта Консулт имаме доверен съветник в областта на счетоводството, финансите и търговското право.
Радко Новаков
Смарт Софт ООД
Дългогодишната ни съвместна работа, професионализмът и ползотворното ни сътрудничество ми дават основание да препоръчам "Делта Консулт" като надежден партньор на фирми които имат нужда от професионални счетоводни услуги.
Явор Деков
Уеб Мейтрикс ЕООД
Оценката ни за професионализма на "СКК ДЕЛТА КОНСУЛТ" ООД е висока, счетоводното обслужване, което те извършват за фирмата ни е компетентно и експедитивно. Препоръчваме тази счетоводна къща, като надежден и сигурен партньор!
Лилян Димитров
ЛИЛ-12 ЕООД